Zakelijke overwinning van Heracles Almelo Futsal op Excelsior ‘31

Heracles Almelo Futsal boekte gisteravond een zeer zakelijke overwinning in de derby tegen Excelsior ’31 uit Rijssen. Een aantrekkelijk potje zaalvoetbal met voor beide teams wat op het spel. Heracles Almelo Futsal kijkt nog omhoog en hoopt op een misstap van ZVV Ede, Excelsior ’31 strijdt voor een periodetitel. Uiteindelijk werd deze ‘burenruzie’ gisteravond verdiend in het voordeel van de Almeloërs beslecht. Na een 1-3 ruststand werd het uiteindelijk 2-6 voor het team van hoofdtrainer Noel Oude Bennink.

Het in vele getalen opgekomen publiek in Rijssen ziet een zeer geconcentreerd en zakelijk Heracles Almelo Futsal in de Reggehal acteren. Achterin staat het als een huis, voorin worden kansen gecreëerd. In minuut 8 schiet uitblinker Jayden Sapulete de bal vanaf rechts hoog en snoeihard in de kruising, 0-1. Vier minuten laten maakt Duncan Gloudemans door de benen van de keeper de 0-2. Yavuz Atesci maakt met een mooi stiftje de 0-3. Een paar minuten voor rust doet Excelsior ’31 nog iets terug. Ruststand 1-3.

De tweede helft is een kopie van de eerste. Een zakelijk Heracles Almelo Futsal en een vrij onmachtig Excelsior ’31. Abdullah Aykutlu maakt in minuut 32 de 1-4. Na een goede onderschepping faalt hij niet, oog in oog met de keeper. Excelsior ’31 komt terug tot 2-4 en gaat met meespelende keeper verder. Heracles Almelo Futsal anticipeert goed. Na een snelle onderschepping maakt Duncan Gloudemans van eigen helft zijn 2e van de avond, 2-5. Hugo Seckel doet hem dat in de laatste minuut na, 2-6, tevens de eindstand.

Selectie Heracles Almelo Futsal
Serhat Sakru, Abdullah Aykutlu, Joey Hunting, Yavuz Atesci, Jayden Sapulete, Boaz Smits, Hugo Seckel, Huseyin Tatci, Duncan Gloudemans, Aron Nijland en Furkan Ocalan.

Volgende wedstrijd:
datum: 14 april
aanvang: 20:30 uur
locatie: ACLO Sportcentrum Groningen
tegenstander: Drs. Vijfje