Heracles Almelo Futsal wint thuis van nummer 2 Botafogo

Heracles Almelo Futsal liet zich gisteravond van zijn goede kant zien en zette in een vermakelijke en attractieve wedstrijd de nummer 2 uit de competitie, Botafogo, opzij. Dat die jongens uit Eindhoven konden zaalvoetballen was wel duidelijk, maar het team van hoofdtrainer Noel Oude Bennink speelde voor een volle Topsporthal een zeer sterke wedstrijd en trok de lijn van de laatste weken door. Met veel passie, strijd en energie werd Botafogo met 8-5 weer naar Eindhoven teruggestuurd, een terechte uitslag.

Heracles Almelo Futsal begint sterk aan deze wedstrijd en aan de hand van uitblinker Andrej Piljic (hij maakt na 27 seconden de 1-0 en geeft de assist op Abdullah Aykutlu bij de 2e goal) staat het na 4 minuten al op een 2-0 voorsprong. In minuut 10 is het opnieuw Andrej Piljic die scoort, nu op aangeven van Jayden Sapulete, 3-0. Huseyin Tatci maakt na een kwartier de 4-0 na een individuele actie. Botafogo doet wat terug, want die jongens kunnen echt wel zaalvoetballen (4-1), maar Boaz Smits maakt snel daarna alweer de 5-1. Vlak voor rust wordt het 5-2 uit een 10-meter trap. Deze wedstrijd is zeker nog niet gespeeld.

Het is druk op de tribunes, waarbij o.a. sponsoren en andere genodigden aanwezig zijn. Zij bezochten de jaarlijkse sponsoravond en zien Heracles Almelo Futsal goed uit de kleedkamer komen. Na 2 minuten scoort opnieuw Andrej Piljic, zijn 3e van de avond, 6-2! Botafogo geeft niet op en komt terug tot 6-3. Vijf minuten voor tijd pikt ook spits Stan Nijhuis een goaltje mee, 7-3. Jayden Sapulete maakt de 8-3. Botafogo gaat met meespelende keeper verder en scoort daaruit nog wel 2x. Eindstand 8-5.

Eeen mooie wedstrijd, met een goede, leuke en sportieve tegenstander en een erg sterk spelend Heracles Almelo Futsal dat weer een beetje in zijn oude vorm lijkt terug te komen. Door deze overwinning klimt Heracles Almelo Futsal naar plek vijf op de ranglijst.

Selectie Heracles Almelo Futsal
Joey Hunting, Furkan Ocalan, Serhat Sakru, Huseyin Tatci, Andrej Piljic, Boaz Smits, Duncan Gloudemans, Abdullah Aykutlu, Tim Burnama, Stan Nijhuis, Jayden Sapulete.

Volgende wedstrijd:
datum: vrijdag 10 november
aanvang: 21:15 uur
locatie: Reggehal, Rijssen
Tegenstander: Excelsior ‘31