Heracles Almelo Futsal wint in Nijmegen

Heracles Almelo Futsal heeft gisteravond de volgende horde richting promotie naar de 1e divisie genomen en de op papier altijd lastige uitwedstrijd tegen Morado CF uit Nijmegen vrij eenvoudig weten te winnen. Bij rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en stond er 0-5 op het scorebord. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in het Universitair Sportcentrum in een 0-6 overwinning voor Heracles Almelo Futsal.

Na de euforische overwinning op HHC Hardenberg vorige week dacht men dat het weleens lastig zou kunnen worden om de knop weer om te zetten in Nijmegen. Niets bleek minder waar. Na een wat chaotisch en rommelig begin en een fantastische redding van doelman Joey Hunting is het Heracles Almelo Futsal wat de klok slaat. In de 5e minuut maakt Andrej Piljic de 0-1 na zeer sterk doorzetten. Vijf minuten later maakt spits Stan Nijhuis uit een snelle counter 0-2.

Heracles Almelo Futsal ruikt bloed en in de 12e minuut maakt Jayden Sapulete met een heerlijke goal de 0-3. Een minuut later is het opnieuw Sapulete die aan de linkerkant ontsnapt aan zijn tegenstander. Abdullah Aykutlu rond de aanval af met een mooie goal, 0-4. Twee minuten voor rust maakt Yavuz Atesci met links beheerst de 0-5.

In de tweede helft geloven beide teams het wel. Heracles Almelo Futsal hoeft niet, Morado CF kan niet. Kansen zijn er voldoende, maar in de afwerking lukt het net niet. Alleen Tim Burnama weet namens Heracles Almelo Futsal halverwege de 2e helft uit een snelle aanval het net nog te vinden, 0-6. Met deze overwining blijft Heracles Almelo Futsal koploper in de Topklasse-E.

Selectie Heracles Almelo Futsal 1:

Joey Hunting, Serhat Sakru, Abdullah Aykutlu, Andrej Piljic, Tim Burnama, Jayden Sapulete, Yavuz Atesci, Stan Nijhuis, Hugo Seckel, Esmaeil Azimi Fashi.

Volgende week vrijdag, 15 april, speelt Heracles Almelo Futsal zijn volgende wedstrijd. WRZV uit Zwolle komt dan op bezoek in de Topsporthal van de IISPA, aanvang 20:45 uur.