Heracles Almelo Futsal wint derby tegen Excelsior ‘31

Heracles Almelo Futsal blijft het goed doen in de eerstedivisie-c. De promovendus won gisteravond thuis de derby tegen Excelsior ’31. De topsporthal van de IIspa kolkte deze keer niet. Dat had natuurlijk alles te maken met de wedstrijd van het Nederlands elftal. Misschien kwam het daardoor dat het in de 1e helft allemaal wat moeizamer ging en er niet gescoord werd. De 2e helft ging dat, aan de hand van aanvoerder Serhat Sakru een stuk beter. Eindstand: 6-1. Met deze overwinning gaat Heracles Almelo Futsal op een stevige 2e plaats de winterstop in.

Beide teams kennen elkaar natuurlijk goed. Daardoor lijkt de 1e helft meer op een tactisch schaakspel, waarbij Heracles Almelo Futsal wel de bovenliggende partij is, maar moeizaam door de opgetrokken muur van Excelsior ’31 heen komt. Daarbij moet het ook nog uitkijken voor gevaarlijke counters. Uiteindelijk wordt er in de 1e helft niet gescoord.

In de 2e helft gaat het tempo aan Heracles Almelo Futsal kant omhoog en in de 24e minuut scoort aanvoerder Serhat de 1-0 uit de rebound na een schot van Abdullah Aykutlu. Twee minuten later schiet spits Stan Nijhuis snoeihard raak, 2-0. Excelsior ’31 moet nu komen, waardoor er meer ruimte ontstaat. Jayden Sapulete maakt hier dankbaar gebruik van, schakelt razendsnel om na een aanval van Excelsior ’31 en rond in minuut 28 prima af, 3-0. Een minuut later wordt het 4-0, opnieuw na snel omschakelen, nu door Serhat Sakru.

De wedstrijd lijkt gespeeld, maar na een foutje achterin bij Heracles Almelo Futsal scoren de Rijssenaren de 4-1. Een minuut later is de marge alweer 4 goals, met opnieuw een goal van Serhat Sakru, 5-1. En ook het slotakkoord is voor deze geweldenaar. Drie minuten voor tijd scoort hij zijn 4e(!) goal van de avond, 6-1. Niet voor het eerst neemt hij zijn team op sleeptouw. Een zakelijke overwinning en een keurige 2e plek op de ranglijst voor Heracles Almelo Futsal!

Selectie Heracles Almelo Futsal
Serhat Sakru, Aron Nijland, Abdullah Aykutlu, Yavuz Atesci, Joey Hunting, Tim Burnama, Stan Nijhuis, Jayden Sapulete, Boaz Smits, Hugo Seckel en Furkan Ocalan.

Volgende wedstrijd:
datum: 13 januari
aanvang: 21:00 uur
locatie: Topsporthal IISPA
tegenstander: Drs. Vijfje