Heracles Almelo Futsal verliest thuis van V.V. PKC‘83

Heracles Almelo Futsal is er niet in geslaagd om in zijn 1e wedstrijd in de eerstedivisie van het zaalvoetbal punten te pakken. Tegen een sterke tegenstander werd het voor een goed gevulde tribune in de Topsporthal na 2x 20 minuten zuivere speeltijd 3-7. Voor Heracles Almelo Futsal een wedstrijd met een goede les in efficiëntie. De gasten uit Groningen worden gezien als 1 van de titelkandidaten en heetten Heracles Almelo Futsal een warm welkom op dit niveau.

Heracles Almelo Futsal begint sterk aan deze 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen, krijgt veel 100% kansen, maar in de goal van de tegenstander staat een keeper die niet van plan is een paar ballen door te laten. Aan de andere kant komt V.V. PKC’83 er soms gevaarlijk uit. In de 15e minuut breekt spits Stan Nijhuis de ban. Na een goede actie rolt de bal uiteindelijk via het been van de tegenstander in de goal, 1-0. Lang nagenieten kan Heracles Almelo Futsal niet, want 3 minuten later staat het ineens 1-2 na twee goeie goals van V.V. PKC’31.

Heracles Almelo Futsal is even van slag. Na een 6e overtreding wordt er in de laatste minuut van de 1e helft vanaf de 10 meter trap 1-3 gemaakt en uiteindelijk uit een goed uitgespeelde aanval ook nog 1-4. Hierdoor kijkt Heracles Almelo Futsal in de rust ineens tegen een behoorlijke achterstand aan en een vertekend beeld van de 1e helft.

De 2e helft begint Heracles Almelo Futsal fel, maar wederom lijkt de keeper van V.V. PKC’83 niet te kloppen. Echter, op het schot van Boaz Smits, nieuweling aan Heracles Almelo Futsal zijde, is hij volsterkt kansloos. In minuut 25 verdwijnt de bal snoeihard van zijn voet in de rechterkruising, 2-4. Er zijn kansen op de aansluitingstreffer, maar de goal valt aan de andere kant. In minuut 31 wordt het 2-5. Nu doet Heracles Almelo Futsal meteen iets terug. Het is opnieuw Boaz Smits die zich met een goede actie vrijspeelt, maar de bal op de paal schiet. Aanvoerder Serhat Sakru is er snel bij en schiet uit de rebound binnen, 3-5.

Kansen zijn er nu aan beide kanten, maar er wordt niet gescoord. Hoofdtrainer Noel Oude Bennink zet een meespelende keeper in om in de laatste minuten nog wat te forceren. Helaas wordt dit door Heracles Almelo Futsal slecht uitgspeeld en scoort V.V. PKC’83 twee keer. Voor Heracles Almelo Futsal een goede les in efficiëntie. Eindstand 3-7.

Selectie Heracles Almelo Futsal 1
Serhat Sakru, Abdullah Aykutlu, Yavuz Atesci, Joey Hunting, Tim Burnama, Stan Nijhuis, Jayden Sapulete, Boaz Smits, Hugo Seckel, Duncan Gloudemans en Furkan Ocalan.

Volgende week geen wedstrijd voor Heracles Almelo Futsal. Vrijdag 30 september staat de uitwedstrijd tegen Sportclub Olympic op het programma.