Heracles Almelo Futsal verliest 1e competitiewedstrijd

Net als vorig seizoen verloor Heracles Almelo Futsal gisteravond zijn 1e competitiewedstrijd. In een zweterige IISPA was SC Olympic de betere ploeg, al zag het er naaruit dat het team van hoofdtrainer Noel Oude Bennink de wedstrijd in de 2e helft naar zich toe zou trekken. Onoplettendheid en teveel persoonijke fouten deden Heracles Almelo Futsal echter de das om. Na een 1-2 stand bij rust ging SC Olympic uiteindelijk met een 3-5 overwinning naar huis.

Onder de warmte in de hal kwam niemand uit. Zelfs het publiek op de tribune zat te zweten, laat staan de spelers in het veld. Invloed op de wedstrijd heeft het niet, het tempo ligt hoog, waarbij beide teams gelijkwaardig zijn aan elkaar. Na een fout achterin komt SC Olympic in minuut 6 op 0-1. Drie minuten later staat het 0-2 door wederom een persoonlijke fout. Heel jammer, want de wedstrijd gaat gelijk op. Aanvoerder Serhat Sakru maakt na een kwartier de aansluitingstreffer uit een goed uitgespeelde aanval en een assist van Bilal Boundati.

SC Olympic komt niet scherp uit de kleedkamer en gaat achterin, na 10 seconden in de 2e helft, direct de fout in. Andrej Piljic straft dit af en zet de 2-2 op het scorebord. Heracles Almelo Futsal gaat er vol voor, zet druk en voert het tempo op. Tot hele grote kansen leidt het niet. Halverwege de 2e helft komt SC Olympic uit het niets op 2-3 door wederom onoplettendheid aan de kant van Heracles Almelo Futsal. SC Olympic graaft zich in en verdedigd sterk. In de laatste minuten gaat Heracles Almelo Futsal met meespelende keeper nog proberen iets te forceren. Dat pakt helaas niet goed uit en SC Olympic maakt de 2-4 en de 2-5. In de laatste seconden zet Ismar Maglajlic de 3-5 eindstand op het scorebord.

Selectie Heracles Almelo Futsal
Jordi Steenbergen, Joey Hunting, Serhat Sakru, Luciano Matulessy, Andrej Piljic, Boaz Smits, Hugo Seckel, Slava Kolosov, Ismar Maglajlic, Yavuz Atesci, Bilal Boundati, Abdullah Aykutlu, Tim Burnama.

Volgende wedstrijd:
datum: vrijdag 15 september
aanvang: 21:30 uur
locatie: Universitair Sportcentrum Nijmegen
Tegenstander: Morado CF