Heracles Almelo Futsal: ‘thriller’ in Ede!

Wat een spektakelstuk was het gisteravond in Ede. Georganiseerde chaos zou hoofdtrainer Noel Oude Bennink zeggen. Heracles Almelo Futsal snoepte twee punten af van titelkandidaat nummer 1, ZVV Ede, in een volle van der Knaaphal, die werd omgetoverd tot een Heracles Almelo Futsal tempel door de ongeloofijk veel meegereisde supporters uit Almelo! Na een 0-2 voorsprong en een 4-2 achterstand knokten de Almeloërs zich uiteindelijk naar een keurige 4-4 eindstand, waarbij het gevoel achterbleef dat er meer in had gezeten. Door het gelijke spel blijft de marge met ZVV Ede 3 punten.

Geweldige sfeer gisteravond in Ede, waarbij de thuisploeg erg sterk aan de wedstrijd begint. Er zijn kansen, maar ZVV Ede raakt lat en paal en doelman Joey Hunting keept sterk. Heracles Almelo Futsal komt beter in zijn spel, voetbalt zich goed onder de druk uit en komt in minuut 6 op een 0-1 voorsprong. De aanname van Abdullah Aykutlu na een lange bal van Stan Nijhuis is prachtig, maar de manier waarop hij de bal daarna in de goal schiet is van grote klasse.

ZVV Ede lijkt wat van slag. Heracles Almelo Futsal heeft nu het beste van het spel en komt in minuut 12 met een beetje geluk op 0-2. De vrije trap van Jayden Sapulete veranderd van richting, waarbij de bal in de goal verdwijnt. ZVV Ede moet nu komen en komt ook. In minuut 17 scoort het 2 keer uit dode spelmomenten, 2-2. In de laatste minuut van de 1e helft krijgt Andrej Piljic helaas een rode kaart te zien.

De 2e helft start Heracles Almelo Futsal dus met een man minder. In minuut 22 speelt ZVV Ede dit goed uit, 3-2. Volgens de spelregels is de man minder situatie daarna voorbij en Heracles Almelo Futsal gaat op zoek naar de gelijkmaker. Helaas loopt het daarbij in de 31e minuut tegen een counter van ZVV Ede aan, 4-2. Heracles Almelo Futsal geeft niet op. In minuut 33 maakt Jayden Sapulete met een bekeken schot de aansluitingstreffer, 4-3.

Onder luide aanmoedigingen van het Almelose publiek (het lijkt meer een thuiswedstrijd) blijft Heracles Almelo Futsal strijden. Het is daarbij nota bene Boaz Smits die in de laatste minuut van de wedstrijd met een mooie actie de korte hoek vind en de 4-4 maakt! De gemoederen lopen daarna hoog op, ZVV Ede ziet nog rood en de wedstrijd wordt korte tijd door de scheidsrechters stilgelegd. Met nog 7 seconden op de klok krijgt Heracles Almelo Futsal de uitgelezen mogelijkheid om de winnende treffer te maken. Spits Stan Nijhuis mag aanleggen voor een 10 meter trap, maar hij schiet helaas naast.

Een fantastische ambiance en een mooie wedstrijd eindigen in 4-4, waarbij Heracles Almelo Futsal de morele winnaar is. Wat een energie, wat knokken en wat een mentale weerbaarheid. Prachtig om te zien! Nu op naar een volgende mooie wedstrijd, aanstaande vrijdag om 21:00 uur de derby thuis tegen Excelsior ’31 uit Rijssen.

Selectie Heracles Almelo Futsal
Serhat Sakru, Andrej Piljic, Abdullah Aykutlu, Yavuz Atesci, Joey Hunting, Tim Burnama, Stan Nijhuis, Jayden Sapulete, Boaz Smits, Hugo Seckel en Furkan Ocalan.