Heracles Almelo Futsal overtuigend langs SC Olympic

Heracles Almelo Futsal won gisteravond na een sterk optreden vrij eenvoudig van SC Olympic. In sporthal De Pals in Westervoort zag het publiek de Almeloërs na een 0-2 ruststand uitlopen naar 0-6 en uiteindelijk een 3-8 eindstand. In de laatste ‘verhitte’ minuten ontving SC Olympic nog 2x een rode kaart. Heracles Almelo Futsal speelde de wedstrijd daarna rustig uit. Met deze overwinning zijn de 1e punten op eerstedivisie niveau voor Heracles Almelo Futsal een feit!

In deze 2e wedstrijd van het seizoen zijn er meteen kansen voor Heracles Almelo Futsal. Helaas is de afronding onvoldoende. Aan de andere kant krijgt SC Olympic ook kansen, maar ook deze worden niet verzilverd. Halverwege staat het toch 0-2 door goals van Stan Nijhuis (7e min.) na een goede actie van Boaz Smits en Jayden Sapulete (15e min.) na een prima uitgespeelde counter.

De 2e helft begint Heracles Almelo Futsal zeer sterk en binnen no time staat het 0-6. Jayden Sapulete schiet de bal er snoeihard vanaf de linkerkant in (0-3). Na een snelle uitgooi van keeper Joey Hunting (die een zeer goede wedstrijd speelde) en een heerlijk aanname van Abdullah Aykutlu, schiet Olympic de bal er zelf in na druk van Tim Burnama (0-4). Een minuut later scoort Jayden Sapulete opnieuw na een prima assist van Stan Nijhuis (0-5). Het is de spits zelf die de 0-6 (zijn 2e van de avond) maakt na een mooie individuele actie.

SC Olympic gooit het over een andere boeg en gaat met meespelende keeper spelen. Dat levert binnen 2 minuten 2 goals op (2-6). Echter, aanvoerder Serhat Sakru scoort na goed doorzetten en vergroot de marge weer (2-7). Met nog 10 minuten op de klok rolt de bal in eigen goal bij Heracles Almelo Futsal na druk van SC Olympic (3-7). Spannend wordt het niet meer. 5 minuten voor tijd maakt uitblinker Jayden Sapulete de 3-8, zijn 4e goal van de avond! In de hectische slotfase ontvangt SC Olympic nog 2x een rode kaart, waarna Heracles Almelo Futsal de wedstrijd rustig uitspeelt.

Selectie Heracles Almelo Futsal 1
Serhat Sakru, Abdullah Aykutlu, Yavuz Atesci, Joey Hunting, Andrej Piljic, Tim Burnama, Stan Nijhuis, Jayden Sapulete, Boaz Smits, Duncan Gloudemans en Akin Karagoz.

Volgende week geen wedstrijd voor Heracles Almelo Futsal. Vrijdag 14 oktober staat de uitwedstrijd tegen LZV uit Lichtenvoorde op het programma, het team van oud trainer Robert Johannis.