Heracles Almelo Futsal met dubbele cijfers langs LZV

Heracles Almelo Futsal won gisteravond na vooral een sterk optreden in de 2e helft vrij eenvoudig van LZV. Het team uit Lichtenvoorde, waar oud trainer Robert Johannis tegenwoordig de scepter zwaait, kwam er na een 2-3 ruststand tegen een goed combinerend Heracles Almelo Futsal in het 2e bedrijf niet meer aan te pas. Met veel energie en strijd speelden de Almeloërs zich na rust naar een ruime overwinning en stond er na 40 minuten zuivere speeltijd 3-11 op het scorebord. Door deze overwinning bezet Heracles Almelo Futsal momenteel de 3e plaats in de eerstedivisie-C met 6 punten uit 3 wedstrijden.

Al na 30 seconden ligt de bal erin en staat het 0-1 door een eigen doelpunt van LZV. Heracles Almelo Futsal is de betere ploeg, maar gaat slordig met de kansen om. In de 9e minuut zorgt Yavuz Atesci met een mooie actie voor de 0-2. LZV scoort daarna de 1-2 in minuut 14 uit een terecht gegeven penalty. In de laatste minuut van de 1e helft zorgt de sterk spelende Tim Burnama voor de 1-3. Hij is er snel bij als de keeper van LZV de bal niet klem heeft na een hard schot. In dezelfde minuut komt LZV terug tot 2-3 na een fout achterin bij Heracles Almelo Futsal.

In de 2e helft legt het team van hoofdtrainer Noel Oude Bennink er meer passie en strijd in en staat het tactisch goed aan Almelose kant. Andrej Piljic maakt de 2-4 in minuut 29 na een goede assist van Yavuz Atesci. In diezelfde minuut scoort Andrej Piljic opnieuw, nu met een hard schot, 2-5. Spits Stan Nijhuis maakt in minuut 34 de 2-6 na goed doorzetten en in minuut 36 de 2-7 uit een mooie vrije trap in de kruising. Heracles Almelo Futsal loopt nu verder uit. Met nog 4 minuten op de klok schiet Tim Burnama de 2-8 binnen. Jayden Sapulete pakt 2 minuten voor tijd ook zijn goaltje mee, 2-9. LZV gelooft het wel. Stan Nijhuis scoort zijn 3e van de avond, 2-10 en ook Boaz Smits weet het net nog te vinden, 2-11. In de slotseconden maakt LZV voor de statistieken de 3-11.

Selectie Heracles Almelo Futsal 1
Serhat Sakru, Abdullah Aykutlu, Yavuz Atesci, Joey Hunting, Andrej Piljic, Tim Burnama, Stan Nijhuis, Jayden Sapulete, Boaz Smits, Hugo Seckel en Akin Karagoz.

Volgende week opnieuw een uitwedstrijd voor Heracles Almelo Futsal. Vrijdag 21 oktober reizen de Almeloërs af naar Terborg en is FC Brasil ’77 de tegenstander. Aanvang: 20:30 uur. Locatie: Sporthal de Paasberg.