Heracles Almelo Futsal in thriller langs HHC Hardenberg

Heracles Almelo Futsal heeft gisteravond in een waar spektakelstuk directe concurrent HHC Hardenberg weten te verslaan. In een bomvolle Topsporthal werd onder luidde aanmoedigingen van de fanatieke aanhang een 0-3 achterstand bij rust op karakter en met veel passie en strijd omgezet in een 5-3 overwinning. Een geweldige teamprestatie! Door deze overwinning verstevigd Heracles Almelo Futsal zijn voorsprong in de strijd om het kampioenschap. Wedstrijdsponsors: High End Events & Entertainment en MozaiQ.

Het is Heracles Almelo Futsal dat in de eerste minuten van deze wedstrijd de toon set. Het laat de bal snel rond gaan en er worden enkele kansen gecreƫerd. HHC Hardenberg graaft zich in en loert op de counter. Door een soms wat warrig fluitende scheidsrechter ontstaan er tussen beide teams wat irritaties. Dat komt het spel van Heracles Almelo Futsal niet ten goede en halverwege de eerste helft laat het zich verassen uit een counter van HHC Hardenberg, 0-1. Het spelbeeld veranderd niet en HHC loopt vijf minuten voor rust uit naar 0-2. In de laatste minuut van de eerste helft wordt het zelfs 0-3.

Wij weten niet wat er door hoofdtrainer Noel Oude Bennink in de rust is gezegd, maar het publiek ziet in de 2e helft een totaal ander Heracles Almelo Futsal. Veel energie, strijd en in de jacht op doelpunten. Die komen er ook, want vanaf de aftrap wordt er meteen gescoord. Het is aanvoerder Serhat Sakru die opstaat als een waar leider, zijn team op sleeptouw neemt en bij de 2e paal de 1-3 binnenschiet. Halverwege de 2e helft is het opnieuw Serhat Sakru die heel knap uit een volley de bal hoog in de goal schiet en de aansluitingstreffer maakt, 2-3.

HHC Hardenberg staat onder druk. De gelijkmaker kan niet uitblijven. Het is spits Tim Burnama die eerst een uitgelezen mogelijkheid hiervoor voor open goal mist en de bal naast schuift. Een minuut later scoort hij wel. Het is Abdullah Aykutlu die zeer goed omschakeld en met een fantastische sliding een counter van HHC Hardenberg voorkomt. Uit de aanval die volgt maakt Tim Burnama 10 minuten voor tijd zeer knap de 3-3. HHC Hardenberg is aangeslagen. Een minuut na de gelijkmaker is het Andrej Piljic die al zijn frustratie uit zijn lichaam schiet en werkelijk een fantastische goal maakt. Hij ontsnapt aan de rechterkant en met een streep schiet hij de bal snoeihard in de linker kruising, 4-3.

HHC Hardenberg probeert nog iets te forceren en wisselt zijn keeper voor een speler. Dit levert niets op. Het is Jayden Sapulete die met een heerlijke panna aan de linkerkant van het veld zijn tegenstander te kijk zet, naar binnen trekt en Hugo Seckel in staat stelt om te scoren, 5-3. Een fantastische apotheose na een matige 1e en een zeer vermakelijke 2e helft. Met deze overwinning lijkt Heracles Almelo Futsal, nu met 12 verliespunten minder, concurrent HHC Hardenberg definitief achter zich te laten in de strijd om het kampioenschap.

Selectie Heracles Almelo Futsal:

Joey Hunting, Serhat Sakru, Abdullah Aykutlu, Andrej Piljic, Hugo Seckel, Tim Burnama, Jayden Sapulete, Yavuz Atesci, Duncan Gloudemans, Esmaeil Azimi Fashi.

Volgende week vrijdag, 8 april, speelt Heracles Almelo Futsal zijn volgende wedstrijd. In het Universitair Sportcentrum in Nijmegen is Morado CF 1 de tegenstander. Aanvang 21:00 uur.