Heracles Almelo Futsal herpakt zich tegen Futsal Winsum

Na het gelijkspel tegen ZVV Urk herpakte Heracles Almelo Futsal zich afgelopen vrijdag in de, op papier, lastige uitwedstrijd tegen Futsal Winsum. Na een 1e helft vol kansen voor Heracles Almelo Futsal, waarbij paal en lat meerdere malen werden getest, stond het bij rust ‘maar’ 0-1. In de 2e helft trok Heracles Almelo Futsal de wedstrijd naar zich toe en stond er na 2 x 20 minuten zuivere speeltijd een meer dan terechte 0-3 op het scorebord.

Heracles Almelo Futsal begint sterk aan deze wedstrijd en zet Futsal Winsum vanaf minuut 1 meteen onder druk. Dat levert behoorlijk wat kansen op, waarvan Jayden Sapulete er in minuut 4 eentje van benut, 0-1. Heracles Almelo Futsal gaat door en krijgt kans op kans, maar helaas wil de bal er niet in. Futsal Winsum blijft in de wedstrijd, ruststand 0-1.

De 2e helft geeft hetzelfde spelbeeld. Nu gaan de eerste kansen er alleen wel in. Abdullah Aykutlu maakt in de 3e minuut van de 2e helft de 0-2. Twee minuten later maakt Huseyin Tatci zijn debuut goal in het 1e van Heracles Almelo Futsal, 0-3. Kansen zijn er genoeg om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar daarin verzuimt Heracles Almelo Futsal. Winsum komt er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar goalie Joey Hunting staat zijn mannetje. Eindstand, 0-3.

Leuk detail aan het bezoek van Heracles Almelo Futsal in Winsum was de grote (kleine) fan op de tribune. Woonachtig in Winsum, waar zijn hele familie trouw supporter is van Fc Groningen, maar hij helemaal gek is van Heracles Almelo. Zijn vader moest zijn Heracles shirt van thuis komen brengen en daarmee moest hij natuurlijk ook even op de foto in de kleedkamer!

Door deze overwinning blijft Heracles Almelo Futsal stevig op de 2e plek van de eerstedivisie-c staan.

Selectie Heracles Almelo Futsal
Serhat Sakru, Abdullah Aykutlu, Joey Hunting, Stan Nijhuis, Jayden Sapulete, Boaz Smits, Hugo Seckel, Huseyin Tatci, Duncan Gloudemans, Aron Nijland en Furkan Ocalan.

Volgende wedstrijd:
datum: 31 maart
aanvang: 21:00 uur
locatie: Reggehal
tegenstander: Excelsior ‘31