Heracles Almelo Futsal boekt moeizame winst op LZV / Kuypers Hair & Wellness

Heracles Almelo Futsal speelde gisteravond geen beste uitwedstrijd tegen de nummer laatst en maakte het zichzelf in de Hamalandhal in Lichtenvoorde onnodig moeilijk. Soms heb je van die wedstrijden. Laag tempo, weinig passie en wellicht onderschatting, zeg het maar, LZV bleef tot de laatste minuut in de wedstrijd. Op vechtlust werd de wedstrijd tot ieders opluchting in een hectische slotfase over de streep getrokken en gingen de 3 punten, na een 1-1 ruststand en 3-5 eindstand, mee naar Almelo.

LZV graaft zich in, Heracles Almelo Futsal zoekt geduldig naar kansen. Dat is een beetje het beeld van deze wedstrijd, waarbij Heracles Almelo Futsal een te laag tempo hanteert. Er worden wel kansen gecreƫerd, maar de afwerking is onvoldoende. Er zit weinig energie in deze wedstrijd, waarbij LZV er door foutjes aan Almelose zijde soms gevaarlijk uitkomt. In minuut 16 komt het uit een van richting veranderd schot zelfs op 1-0. Een minuut later maakt Andrej Piljic na een mooie actie gelijk, 1-1.

De tweede helft blijft hard werken voor Heracles Almelo Futsal. Jayden Sapulete maakt in minuut 28 de 1-2 na een mooie assist van Stan Nijhuis. Vijf minuten later maakt Abdullah Aykutlu de 1-3, wederom zorgt Stan Nijhuis voor de assist. In de tumultueuze slotfase komt LZV 2 minuten voor tijd uit een tien meter trap op 2-3 en in diezelfde minuut uit een scrimmage zelfs op 3-3. Ongeloof aan Heracles Almelo Futsal kant, maar iedereen weet dat er een speler in het veld staat met exceptionele kwaliteiten. En die laat hij nog even zien. Spits Stan Nijhuis maakt in de slotminuut na een individuele actie de 3-4. Abdullah Aykutlu schiet de 3-5 binnen in de dying seconds. Met deze benauwde overwinning blijft Heracles Almelo Futsal in het spoor van de top 3.

Selectie Heracles Almelo Futsal
Joey Hunting, Furkan Ocalan, Serhat Sakru, Andrej Piljic, Boaz Smits, Hugo Seckel, Duncan Gloudemans, Abdullah Aykutlu, Tim Burnama, Stan Nijhuis, Jayden Sapulete, Huseyin Tatci.

Volgende wedstrijd:
datum: vrijdag 8 december
aanvang: 20:30 uur
locatie: Topsporthal IISPA
Tegenstander: HHC Hardenberg