Almelo FC1 wint thuis van Drienerlo 1

Met een maximale capaciteit van 150 toeschouwers heeft Almelo FC1 gisteravond in de Topsporthal van de IISPA ook zijn 3e competitiewedstrijd gewonnen. In opnieuw een uitverkocht huis zagen de aanwezigen een sterk Almelo FC1 tegenover een ijzersterke keeper aan Drienerlo 1 zijde. Soms heb je van die wedstrijden dat de bal er gewoon niet in gaat. Uiteindelijk lukte het Almelo FC1 om er 6 in te schieten tegenover 4 voor Drienerlo 1. Genoeg voor de 3 punten, een maximale score uit 3 wedstrijden en de koppositie in de Topklasse-E. Wedstrijdsponsor: Jack’s vers belegde broodjes!

Zoals vooraf voorspeld, Drienerlo zakte gisteravond vanaf minuut 1 met een soort van handbalverdediging volledig in, Almelo FC1 moest het spel maken. Daarbij lag het tempo misschien iets te laag, waardoor grote kansen aan beide kanten uitbleven. Er werd wel van afstand geschoten, zonder succes. In de 12e minuut is het youngster Tim Burnama die de wedstrijd openbreekt. Aan de rechterkant zet hij goed druk, onderschept de bal en geeft op maat voor aan Andrej Piljic. Deze hoeft de bal er alleen nog maar in te lopen, 1-0.

Almelo FC1 levert wel strijd, maar zonder succes. In de laatste minuten van de 1e helft gaat het toch ineens hard. Uit een corner neemt spits Stan Nijhuis goed aan en uit de draai scoort hij fraai, 2-0. Een minuut later wordt het uit een mooie aanval 3-0. Het is Esmaeil Azimi Fashi die deze opzet en met een prachtige steekbal de verdediging van Drienerlo 1 te kijk zet. Abdullah Aykutlu glijdt de bal er bij de 2e paal mooi in. In blessuretijd doet Drienerlo 1 nog iets terug. Uit een van richting veranderde vrije trap komt het met het 1e schot op goal wat gelukkig op 3-1, tevens de ruststand.

Aan het wedstrijdbeeld veranderd er niks. Ook aan het begin van de 2e helft graaft Drienerlo 1 zich in, Almelo FC1 zoekt rustig naar openingen. Die komen er steeds meer. Almelo FC1 creëert nu kans na kans, de ene nog groter dan de ander, maar de keeper van Drienerlo 1 blijkt een sta in de weg. Na 10 minuten in de 2e helft is hij echter geklopt na misschien wel de mooiste aanval van de avond. Het is Abdullah Aykutlu die deze opzet en de bal inspeelt op Tim Burnama. Deze zet met zijn 2e assist van de avond aanvoerder Serhat Sakru vrij voor de keeper. Op fraaie wijze rond deze af, 4-1.

Almelo FC1 ruikt nu bloed, maar de bal rolt er aan de andere kant in. Wederom ongelukkig en uit een van richting veranderd schot is het een eigen goal, 4-2. Gezien de tijd en de stand moet Drienerlo 1 nu wel komen. En met nog 5 minuten op de klok komt Drienerlo 1 met de mooiste goal van de avond, een lobje vanaf 12 meter, zowaar op 4-3. Heel spannend wordt het niet, want in dezelfde minuut maakt spits Stan Nijhuis, wederom uit de draai, de 5-3. Niet veel later is de marge zelfs weer 3. Na een intrap en goede assist van Stan Nijhuis maakt Jayden Sapulete er met een mooie goal 6-3 van. In blessuretijd maakt Drienerlo nog de 6-4.

Een verdiende overwinning voor Almelo FC1, waarin het met name veel kansen miste en een zeer goede goalie op zijn weg vond aan de overzijde. Volgende week woensdag speelt Almelo FC1 zijn volgende wedstrijd. Uit tegen Dedemsvaart ZV1. Deze wedstrijd start om 20:00 uur en wordt gespeeld in sporthal de Citadel.

Wedstrijdselectie Almelo FC1:
Joey Hunting, Akin Karagoz, Serhat Sakru, Esmaeil Azimi Fashi, Abdullah Aykutlu, Andrej Piljic, Ivan Munoz Boza, Tim Burnama, Jayden Sapulete en Stan Nijhuis.