Almelo FC1 wint lastige uitwedstrijd tegen Walk Inn Boys 1

Almelo FC1 is goed begonnen aan de competitie en is na 5 wedstrijden nog altijd zonder puntverlies. Het speelde gisteravond tegen Walk Inn Boys 1 zeer gediciplineerd in een wedstrijd die uiteindelijk met een 1-4 overwinning werd beloond. In Nijkerk bleef het lang spannend, maar echt in gevaar kwam het team van hoofdtrainer Noel Oude Bennink niet. Doordat de concurrentie punten liet liggen gaat Almelo FC1 nu samen met FC Brasil ’77 1 aan kop van de Topklasse-E. Wedstrijdsponsor: Rent Your Bus.

In een sfeerloze sporthal ‘de Corlaer’ in Nijkerk, uiteraard zonder publiek, begint Almelo FC1 geconcentreerd en zet het Walk Inn Boys 1 direct onder druk. Dat levert in de 5e minuut balverlies voor de thuisploeg op. Andre Piljic verovert de bal en rond daarna zelf af, 0-1. Almelo FC1 krijgt meer kansen, maar vergeet te scoren. Daardoor blijft Walk Inn Boys 1 in de wedstrijd en komt het 10 minuten voor rust door een van richting veranderd schot op gelijke hoogte, 1-1. Keeper Joey Hunting is kansloos. Het is Hugo Seckel die in de 24e minuut alert is en een door de keeper van Walk Inn Boys gekeerd schot van spits Stan Nijhuis alsnog in de goal prikt, 1-2.

Na 5 minuten in de 2e helft ontvangt Walk Inn Boys 1 geel na commentaar op de overigens goed fluitende scheidsrechter. De man meer situatie wordt door Almelo FC1 rustig uitgespeeld. Het is aanvoerder Serhat Sakru die voor de 1-3 zorgt. Almelo FC1 creëert in het verloop van de wedstrijd veel kansen, maar gaat er net als in de 1e helft erg slordig mee om. Aan de andere kant geeft het niks weg. In de laatste minuut pikt ook spits Stan Nijhuis nog even zijn goaltje mee. Met een fantastische ‘stift’ over de uitkomende keeper van Walk Inn Boys zet hij de 1-4 eindstand op het scorebord.

Een verdiende overwinning voor Almelo FC1. Volgende week vrijdag, 16 oktober, speelt Almelo FC1 om 20:45 uur thuis tegen ZVV Dynamo Lelystad 1. De Topsporthal van de IISPA is dan het decor.

Wedstrijdselectie Almelo FC1:
Joey Hunting, Serhat Sakru, Esmaeil Azimi Fashi, Abdullah Aykutlu, Andrej Piljic, Hugo Seckel, Tim Burnama, Jayden Sapulete en Stan Nijhuis.