Almelo FC1 wint lastige uitwedstrijd tegen Driel

Almelo FC1 is goed begonnen aan de competitie. Het speelde gisteravond tegen RKSV Driel 1 een goede wedstrijd die uiteindelijk met een 2-6 overwinning werd beloond. Door het missen van een groot aantal kansen aan Almelo FC1 zijde en een wat ‘warrig’ fluitende scheidsrechter (3x geel Almelo FC1 en 1x geel RKSV Driel 1) bleef het tot halverwege de 2e helft spannend, daarna maakte Almelo FC1 het verschil. Wedstrijdsponsor: Rent Your Bus.

Almelo FC1 was gewaarschuwd, want vorig seizoen werd er in de uitwedstrijd nog verloren van RKSV Driel 1. Dat leverde in de eerste 10 minuten van de wedstrijd een soort schaakspel op. Driel bouwde heel traag en afwachtend op, Almelo FC1 probeerde door de muur te komen. Na grote kansen voor spitsen Stan Nijhuis en Tim Burnama is het pas ver in de 1e helft Andrej Piljic die na een heerlijke individuele actie de bal in de rechterhoek prikt, 1-0. Driel moet nu komen en doet dat ook. Met wat gelukt beland de bal achter keeper Joey Hunting, 1-1. Dat lijkt ook de ruststand te worden, maar in de ‘dying seconds’ prikt Abdullah Aykutlu de bal er in de rebound nog in na een hard schot van Stan Nijhuis, 1-2.

In de 2e helft veranderd het spelbeeld niet. Driel blijft vrij afwachtend spelen, Almelo FC1 blijft geduldig. Halverwege de 2e helft is het Stan Nijhuis die de 1-3 maakt na een heerlijke assist van de in de 2e helft zeer sterk spelende Jayden Sapulete. Af en toe lopen de gemoederen tussen beide teams hoog op. Vreemd genoeg levert dat alleen Almelo FC1 geel op. Uit de man meer situatie scoort RKSV Driel 1, 2-3. Niet veel later is de marge weer 2 goals. Het is Jayden Sapulete die de bal zelf onderschept en keurig afrond, 2-4.

Almelo FC1 gaat nu door. Uit een mooi opgezette aanval zet Abdullah Aykutlu spits Stan Nijhuis vrij voor de goal. Die prikt met veel gevoeld de bal langs de goalie van RKSV Driel 1, 2-5. In de rommelige slotminuten trekt de scheids nog geel voor RKSV Driel 1 en Almelo FC1. Uitblinker Jayden Sapulete profiteert. Hij dolt de laatste man van RKSV Driel 1 en drukt vervolgens hard en geplaatst af, 2-6.

Uiteindelijk een verdiende overwinning voor Almelo FC1. Volgende week speelt het team van trainer Noel Oude Bennink om 20:45 uur thuis tegen Drienerlo 1.

Wedstrijdselectie Almelo FC1:
Joey Hunting, Jesper Wind, Serhat Sakru, Esmaeil Azimi Fashi, Abdullah Aykutlu, Andrej Piljic, Mik Tanate, Tim Burnama, Jayden Sapulete en Stan Nijhuis.