Almelo FC1 wint afgetekend van HHC Hardenberg 1

Almelo FC1 speelde gisteravond in een met maximaal 100 toeschouwers gevulde topsporthal van de IISPA zijn 1e wedstrijd van deze competitie tegen het vorig seizoen hoog geklasseerde HHC 1 uit Hardenberg. In een éénzijdige wedstrijd en een sterke 2e helft won Almelo FC1 uiteindelijk vrij gemakkelijk met 8-1 en pakte het meteen de koppositie in de Topklasse-E. Wedstrijdsponsor: Jumbo Almelo.

Alle coronamaatregelen ten spijt, het was gisteravond toch best sfeervol in de topsporthal van de IISPA. In deze 1e thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen stond er druk op voor het team van hoofdtrainer Noel Oude Bennink en dat was in de beginfase te zien. Almelo FC1 had het meeste balbezit, HHC1 kreeg de grootste kansen. Echter, keeper Joey Hunting, overgekomen van Almelo FC5, leek deze avond niet te kloppen en keepte een meer dan uitstekende wedstrijd.

Na 10 minuten is de meeste spanning wel weg. HHC1 doet niets anders dan loeren op de counter, Almelo FC1 speelt in een hoog tempo geduldig de bal rond, zoekend naar een opening. Die komt er. Nieuweling Jayden Sapulete, groot talent en met zijn 16 jaar veruit de jongste speler op het veld, speelt zich op rechts goed vrij en bediend Abdullah Aykutlu op maat, 1-0. Almelo FC1 gaat door, krijgt meerdere kansen, maar verzuimd in de afwerking. HHC1 blijft daardoor in de wedstrijd. Ruststand 1-0

Almelo FC1 begint zeer sterk aan het 2e bedrijf en in een tijdsbestek van 5 minuten (!) beslist het de wedstrijd. Eerst is het Andrej Piljic die welliswaar met een beetje geluk en een van richting veranderd schot de 2-0 op het scorebord zet. Daarna is het de beurt aan Stan Nijhuis die met een individuele actie aan de linkerkant de keeper van HHC1 uiteindelijk kansloos laat, 3-0. Bij HHC1 is de organisatie volledig weg. Het team uit Hardenberg wordt in deze fase van de wedstrijd compleet overlopen door Almelo FC1.

In de 4e minuut van de 2e helft is het opnieuw spits Stan Nijhuis die nu vanaf rechts zijn tegenstander passeert en Andrej Piljic vrij voor de goal zet. Laatstgenoemde tikt beheerst binnen, 4-0. Enkele seconden later vliegt de 5-0 er ook in. Na een puike redding van Joey Hunting en een snelle voortzetting is het nu Andre Piljic die Abdullah Aykutlu voor de goal in stelling brengt. Die denkt niet na en maakt zijn 2e van de avond, 5-0. Almelo FC1 gaat nu rustig op zoek naar meer.
Halverwege de 2e helft is het opnieuw het duo Piljic – Aykutlu die elkaar makkelijk vinden. Aykutlu bediend nu Piljic, die zijn 3e van de avond binnenschiet, 6-0. Weer is de organisatie bij HHC1 even weg en in dezelfde minuut is het Stan Nijhuis die na een individuele actie snoeihard binnenschiet, 7-0. HHC1 maakt uit een goede aanval kort voor tijd zijn eretreffer, 7-1. Het slotakkoord is voor Steve Lemaire die in de laatste minuut van de wedstrijd doorloopt op rechts en hard uithaalt, 8-1, tevens de eindstand.

Een goede 1e wedstrijd van Almelo FC1 en een zeer verdiende overwinning. Volgende week speelt Almelo FC1 tegen RKSV uit Driel. Deze wedstrijd start al om 19:30 uur en wordt gespeeld in sporthal de Helster.

Wedstrijdselectie Almelo FC1:
Joey Hunting, Akin Karagoz, Serhat Sakru, Esmaeil Azimi Fashi, Abdullah Aykutlu, Andrej Piljic, Mik Tanate, Steve Lemaire, Jayden Sapulete en Stan Nijhuis